IMG_1543

Sportloven innebär att en massa barn är lediga en vecka. Inte nödvändigtvis sant för föräldrar! Det kan alltså uppstå vissa logistiska problem. I bloggarens hushåll brukar sportloven innebära att morfar och barnbarn är ”lediga” samtidigt. Äkta hälft och dotter hakar ofta på. Vi brukar resa någonstans. I år till London. Bildbevis ovan.

Fem dagar i storstaden. Vad gör man? Första dagen mest strövanden i centrum. S valde   dagens specifika mål, chokladbutiken M&M och Hamlyns leksakshandel. Morfar är chokladallergier och gick till Foyles bokhandel. Kom ut med ett antal cellulosaböcker i dessa trots alla digitala tider. Kvällen avrundades i krogen Bella Italia på Queensway med god italiensk mat.

Dag 2 blev det Hampton Court. Fröknarna har blivit intresserade av historia och då kanske speciellt vissa ruskigheter inom den vetenskapen. Vi tillbringade alltså 4,5 timmar med att spana efter spöken och fundera på han den åttonde Henrik och hans 6 fruar.

IMG_1057

Museitekniken har utvecklats en hel del sedan bloggaren senast besökte stället. Alla deltog med iver. Ovan äkta hälften. Vi kom överens om att bilden kunde heta ”Katarina av Aragonien tar en selfie”. Jo jo. Vi hittade också fram till labyrinten. Bloggaren och T hade det svårare att hitta fram till mitten av densamma, men se det gick till slut:

IMG_0684

Fullt månsken på kvällen! Här en nattbild. Månen bakom Londonhuset:

IMG_1065(1)

Tredje dagen blev det strövanden till Covent Garden och sedan blev det konst. Royal Academy of Arts hade en utställning med motivet trädgårdar. Fina tavlor av bland annat Moneten och Maneten. Flickorna gillade konsten och ville måla motsvarande hemma.

Följande dag blev det Towern. Mera kungligt elände som den där H8 hade ställt till med. På eftermiddagen shoppade de tre äldsta damerna, medan yngsta damen S och morfar gick på museibesök igen. Vi villa spana in dinosaurusar i Natural History Museum. Tyvärr var utställningen inte öppen. Vi pallrade oss till Science Museum i stället och tittade på allt möjligt. Fröken är fascinerad av talbaser och annat matematiskt. Vi åkte också flygsimulator med Red Arrows. Tufft. Oiii hörde man i kurvorna.

På kvällen blev det mat på krogen Sticky Fingers.

IMG_1544

Den ägs och drivs av Bill Wyman i bandet Rolling Stones. Jättegod mat och trevlig taffelmusik från den tiden rocken var äkta.

Sista dagen hade vi ganska gott om tid innan planet flög hem. Det blev en solig tur till ett av bloggarens absoluta favoritställen på planeten, Kew Gardens. Där ståtade man bland annat med en orkidé-utställning. En vandring bland trädkronorna slår inte heller fel. Rekommenderas!

IMG_1075IMG_1081

IMG_0687

Nej, London blir man bara inte trött på. Så är det!