Kvinnor och män är minsann inte jämnställda i vårt land, vilket t.ex. lönestatistiken visar. Kanske är vi ändå på vägg åt ett bättre håll. Man får ju hoppas!

Bland ungdomarna ser man vissa skillnader i jämförelse med situationen då bloggaren själv var ung. Idag kan man vara kompisar över könsgränserna på ett mycket friare sätt. Man behöver inte vara ”ett par” för att vara vänner, verkar det som. Det är utmärkt, tycker en äldre fysiklärare. Ännu en gång får man säga, att allting inte var bättre förr! En kompis är en kompis. Både privat och på jobbet. Borde även gälla lön. 

Märkte en annan intressant detalj. Utanför fysiksalen har vi två sk. elevtoaletter. För någon månad sedan dök det upp skyltar förr damer respektive herrar på dörrarna. Då tog det fyr i f…n. En delegation damer marsherade till rektor och bad om att sådan könsdiskriminering inte skulle tillåtas i vår skola. Och skyltarna försvann! Inte illa. Tänkte bara i mitt stilla sinne, att flickorna under min egen skoltid, knappast skulle ha anhållit om att dela toa med skolans pojkar!! 

Slutligen kan nämnas att toaletterna för det mesta är i ytterst prydligt skick!! Bara som en kommentar till dem som envisas att gnälla över våra okultiverade unga!