IMG_0201

IMG_0729

IMG_0734 IMG_0733 IMG_0730

Det var dags för ett par söndagsmarknader idag den 20/9/2016. Först en medeltidsmarknad vid Esbo domkyrka. Sedan en liten historia till i Glims. Trevligt! Inte ens ett milt höstregn förstörde stämningen.

Pannkakor, bågskytte, lite inköp. Allt gick bra.

En intressant iakttagelse gjorde bloggaren. Ett vanligt inslag i marknadsfloran är skrävlaren och besserwissern. Den här gången bångade jag ett par ex. De pinade smeden.

”Du håller i tången fel!”. ”Du slår för hårt med hammaren!”. Smeden var ett underverk av tålamod. Bloggaren som själv tenderar vara smått koleriskt ibland (eventuella följare kunde väl aldrig ha gissat va?), skulle beväpnad med hett järn och hammare, vara betydligt mindre saktmodig.

”Jaha, ni har alltså utbildning i branschen” var det skarpaste smeden parerade med, åtminstone medan bloggaren tittade på. ”Nej, men det där kan inte vara svårt. Det kan jag i alla fall!”, blev svaret.

Av någon märklig anledning är de här besserwissrarna i 9 fall av 10 män, tycker sig bloggaren erfara. Gamla gubbar i bloggarens egen ålder, som vet allt. Märkligt!

Nå, inte så mycket att ondgöra sig över. Man kan ju skjuta pilbåge med barnbarnen. Och hoppas på att besserwissern inte kommer spankulerandes…