image

Bloggaren har firat sin 60-årsdag. Tiden den går. Råkar ha en familj med festfixarhobby, så firandet blev nog så intressant. Bilden visar hur festprogrammet presenterades. Med jämna mellanrum tog bloggaren emot ett kuvert. Där kunde man läsa om nästa programnummer.

Det började några dagar på förhand. Uppmanades packa mediciner (som behövs i den här åldern sägs det)  plus lite annat nödvändigt. Sedan bar det av. Vi var sex personer med om det hela. Äkta hälften, dottern och svärsonen, samt två resglada barnbarn. Stockholm var målet. Över viken seglade vi med Viking Line. God mat ombord och trevlig samvaro. På kvällen bjöd familjen på cocktail och svärsonen på en god cigarr. I Stockholm började vi dagen med ett besök i Vasamuseet. Det var exakt vad firaren själv hade önskat sig. Det var länge sedan sist och barnbarnen har hört om Vasaskeppet i skola/förskola. Måste alltså studeras. Det gjorde vi med besked. Lyckat!

image

Bilden visar inbjudan till Vasamuseet. När vi var klara med det delade vi på oss. De yngre damerna med far och morfar strövade till Akvariet bredvid Vasamuseet. Övriga resenärer shoppade. Akvariet är en trevlig sevärdhet för barn i olika åldrar. Mycket funderande över naturens mångfald. På kvällen fick jubilaren följande innehåll i ett av kuverten:

image

Gissa! Jo inbjudan till krogen Gyllene freden förstås! Fin avrundning på dagen. Hovmästaren, som i den kulturella mångfalden visade sig vara svensk/ungrare, berättade att barn i finländska och norska familjer var till glädje för personalen – i motsats till landets inhemska. De förstnämnda brukar sitta och njuta av maten och situationen, de sistnämnda påmnner om en kvantmekanisk vågfunktion – man vet aldrig var man har dem! Barnbarnen satt vid bordet och tog det lugnt. Lite enkel frågesport räckte till för att hålla humöret uppe. Det är ok. Det är bra med ordning och reda, men kadaverdisciplin behövs inte, man måste bara låta var och en säga sitt och höra på varandra.

Nästa dag blev det lite tid över för fritid. Bloggaren besökte bokhandlarna, som ju hör Stockholm till. Hedengrens, som tydligen tyvärr ska sluta, och så Akademibokhandeln. Några trevliga böcker fastnade i köpkorgen. Allmänt mysströvande. Damerna besökte Livrustkammaren. Sedan tapas-lunch på Bistro Boheme och en kopp kaffe med tilltug på Vetekatten.

På båten hem väntade ännu en fin kvällsmiddag på Food Garden. Lugnare än smörgåsbordet. Gott och trevlig personal.

Man måste vara glad över allting som fungerar här i världen. Att höra till en festfixarfamilj, det räknas in här.

Tackar alla FB-vänner och andra för gratulationer. Tackar också fixarna för en fin dag!