Det är inte ofta bloggaren håller med om vad en Sannfinländare har att påstå. Lyssnade på den första ordentliga sammandrabbningen mellan regeringen och oppositionen i TV. Det gick stormigt till! Utrikesminister Timo Soini kom med ett uttalande, som bloggaren gärna skriver under. Det lät ungefär som så, att nu har folket röstat, detta är den politiska representation man valt. Nu får man leva med det!

Så är det! Om inte misstroendet tvingar fram nyval.

Men man kan vända på slanten. Den nya regeringen får också leva med folket! Nu återstår att se hur alla populistiska vallöften kan uppfyllas med mera.

Det är som det är. Timo Soini är nu vår utrikesminister och vi kan förvänta oss att han gör det bästa av situationen. Vi kan också förvänta oss att våra grannländer reagerar vuxet på situationen. Med stor förvåning kunde man ta del av hur Sveriges utrikesminister, Margot Wallström, bemötte TS på statsbesök i Stockholm. Snabb palaver i ett flygplatshotell!

Nu är ju Sverige känt som ett land där politikerna tar avstånd från orättvisor i samhället. Detta på ett synligt sätt. Tydligen kopplas TS ihop med Sverigedemokraterna. Man vill inte ta i honom utan en lång mental tång. Bloggaren vet inte riktigt vad man ska tycka om saken. Han har uppnått den position han har. Bemöter man honom föraktfullt, gäller det hela nationen Finland. Man kunde bemöta honom (oss) med större respekt, för att sedan försöka få minister TS att spela med! Han har ju öppet tagit avstånd från Sverigedemokraterna och rasism inom sitt parti. Låt honom stå för det!

Bloggaren känner sig smått irriterad. Relationerna mellan Finland och Sverige är för viktiga för att nonchaleras på detta sätt.