IMG_0228
Här befinner vi oss nu. I Tallinn, staden som ligger så nära och bloggaren besöker alltför sällan. Vi är 13 brändölärare på vift ute i världen. Att resa och umgås är oerhört viktigt. Man hinner fundera på mycket som inte ryms med i stressiga dagsrutiner.

För bloggaren känns det som om vi firade ett riktigt lyckat år i vårt tillfälliga skolhus. Allt har ju gått otroligt bra, men det ska förstås bli skönt att återvända till det ”riktiga” skolhuset. Det är inte bara vi lärare som känner så, vill jag påstå. Häromdagen hade vi ett projekt med ”levande böcker”. Ett antal personer ställde upp och diskuterad sin vardag med våra ungdomar. Vi hade ”böcker” med funktionshinder, utlänningar som jobbar här, representanter för främmande kulturer och annat. Satt med som ”pausnummer” för böckerna, dvs. talad med dem mellan varven och umgicks i största allmänhet med några av dem. Alla de jag snackade med var imponerade av våra unga. De var välförberedda, aktiva, artiga och hjälpsamma. Det är roligt att höra som lärare. Det är också ett tecken på att många i skolan ser ut att må bra!

Nu ska vi lärare ge oss ut på en god avslutningslunch. Sedan tillbaka hemåt. Bra resa!!