Så var det dags för en lite Åbotripp. Äkta hälften, dottern och barnbarnen är också med. Vi har ätit gott på båten Svarte Rudolf, besökt domkyrkan och shoppat en aning. Flickorna T och S är intresserade av det mesta och bland annat den enkla torgförsäljetskan Karin Månsdotter, som blev drottning av Sverige och vars grav man kan se i kyrkan, väckte mången tanke. Nu är damerna  teatern och ser på Ronja Rövardotter.

I morgon planerar vi morgondopp i Hamburger Börs pool, en tur till slottet och sedan stadens föträffliga botaniska trädgård. Den rekommenderar bloggaren varmt. Giller dylika trädgårdar i olika städer och visar dem gärna för barnbarnen. Någon liten planta kan det hända att man kunde inhandla också!

Har rest en hel del med barn. Både dottern E när hon var liten och nu med barnbarnen. Visst är det lite besvärligt ibland att lämna det trygga hemmet bakom sig och ge sig ut på all världens strapatser, men bloggaren är övertygad om att våra unga mår bra av att se sig omkring. Man kan år senare få höra att någonting man inte reagerat på inder resan var ”jätteroligt och spännande”. Läraren i mig säger att det här är bra!

När damerna kommer hem från teatern, ska vi ha en liten kvällsmåltid. I morgon blir det nya äventyr!
IMG_0070