Läsåret går småningom in på slutrakan. Brändö gymnasium har pga. saneringar och reparationer varit utlokaliserat i en främmande byggnad i Haga. Och hur har det gått?

Det har gått bra! Två gymnasier, Brändö och Norsen, samt en grundskola åk 7-9, Norsen igen, har pressats ihop i samma hus. Men huset är stort. Vi har fått plats. Lite kaotiskt, men trevligt. Tre lärarrum har också pressats ihop till ett. Nu känner vi varandra. Inte illa det heller!

Med facit på hand tycker bloggaren att det är intressant att minnas alla domedagsprofetior om hur illa det skulle gå. Vi är inte hemma i Brändö än, men fyra femtedelar av året har gått riktigt bra.

Får mig att tänka på det här med att se det värsta i allting. Läste häromdagen på appen Zite om en storskalig amerikansk undersökning. Man hade relaterat inlägg på sociala media med skribentens politiska/sociala åsikter. Det visade sig att republikaner och konservativa var jamiga av typ ”What is becoming of this world?”, gnäll, gnäll. Demokraterna däremot tenderade att vara fyllda av optimism. Nu är det ju farligt att generalisera och överföra samhällsfenomen i USA till den europeiska marknaden, men i någon mån verkar mönstret bekant! 

Bloggaren tror att om han råkat drabbas av tillfällig förvirring och emigrerat över Atlanten, skulle det vara demokraterna som lockar. Bland annat därför att förändringar bara sker. Förefaller mig vara tämligen korkat att hela tiden ondgöra sig över den saken. Bättre att utnyttja nymodigheter, där det låter sig göras. 

Kanske något att tänka på vid kommande val här hemma. Måste kolla vilken kandidat som domedagspredikar minst!