image

 

 

Allting roligt har ett slut. Så också denna konferens. Nu på söndagen är det dags för sammanfattningar. Väldigt många olika saker presenteras. Vi lärare är väldigt olika. Vi har våra egna tankar och idéer. Ska inte räkna upp allting. En observation dock.

Många deltagare berättade att matematikerna i lärarrummet var de ledande teknikentusiasterna. Naturvetarna förefaller släpa lite efter. Inte alltid, men i alla fall. Tror att vi hemma i Finland inte har denna skillnad. Åtminstone fysiker och kemister använder dataloggers, givare och CAS. Biologer är kanske på väg in i detta tänkande. Vi såg inte många biologer på konferensen, men åtminstone en ivrig empirist hade vi med oss.

Avslutningstalet närmar sig. Sedan en snabb lunch och buss till flygplatsen. Skulle gärna ha sett mera av staden, men bra så här.

Riktar ett varmt tack till arrangörerna. Trevligt att vi lärare uppfattas som viktiga.