På webben rör sig nu en länk. Bifogar den här. Länken leder till en webadress bakom siten Newsvoice.se, där bland annat den beryktade Strålsäkerhetsstiftelsen figurerar vilt. Stiftelsen vill antagligen skylta med ett namn som får folk att tro på en statlig myndighet. Så är det alltså inte. Grundaren är en journalist med starka åsikter. Vad har riktiga statliga myndigheter att påstå? Här är ett exempel

Vad sägs i den först länkade artikeln. Jo, barn som använder digitala media, blir dementa i tidig ålder, deras hjärnor krymper, högra hjärnhalvan blir efter i utveckling, man utsätts för farlig mikrovågsstrålning.

Hå hå ja ja. Den som vill tro, den tror. Så är det inom kyrka och församling, men tydligen också därute i samhället. Länken har en positiv sida. Man anger en källa, Manfred Spitzer, i Ulm. Ofta stöter man bara på argumentet: Det är vetenskapligt bevisat att …. Ska ge mig i kast med Spitzer vid tillfälle. Lär vara bästsellerförfattare. Men det var Erich von Däniken också på sin tid! 

Nu säger bloggaren inte att barn och ungdom ska vara uppkopplade på webben stup i kvarten. Här gäller som alltid att den gyllene medelvägen är bäst. Men efter en titt på den ursprungliga länken får man bara konstatera att bondfångeriets tid inte är förbi. Man har bara digitaliserat saken!

Måste komma ihåg denna länk när faror med info på nätet tas upp. Tackar spridarna!!