Vår statsministers popularitet lär vara på dalande. Alexander Stubb kämpar på i regeringen och problemen hopar sig. Nu beskylls han för att vara elitistisk också! Han talar fem språk och ser ut att komma bra överens med Europas politiska toppskikt. Var nu för fasen nöjda med det landsmän!

Politiker är förstås offentliga personer som får räkna med en del ”folkkritik”, men någonstans måste väl gränsen dras. Kritisera gärna ministerns parti och dess politik, men att angripa någon för kommunikationsförmåga? Jantelagen i kvadrat!!

Det var förstås värre förr. Då bloggaren som ung, för sisådär 40
år sedan, åkte till skolan, skulle man snacka finska i bussen. Om inte kom kommentaren. ”Suomessa puhutaan suomea!”. Alltså ”i Finland pratar man finska”. Har inte hört det på länge som tur är. Tycker också i övrigt att klimatet blivit bättre. Folk ser på varandra i stället för skorna när de kommunicerar. Man vågar fråga en medborgare om vägtips om man tappar bort sig osv. Stämningen har blivit vänligare. Vi är inte längre mentalt indelade i kapitalister och kommunister. Vi samarbetar i stället för att förakta, men spår av gamla tider finns kvar!

Bloggaren skulle knappast rösta på ministerns parti, men min sympati har han! Kämpa på Alexander Stubb!