Planerna på att omstrukturera timfördelningen i gymnasieskolan fortsätter. Senaste budet är att minska antalet obligatoriska kurser i religion, biologi och geografi. Samhällsläran ska få någon kurs till.

Religionminskningen är en sak för sig, men biologi och geografi??

Bloggaren blir inte klok på beslutsfattarnas fientliga inställning till naturvetenskaper. Ska det här landet ryckas upp ur nuvarande recession och skrala ekonomi, behöver vi innovativt och praktiskt tänkande. Vi ska ta patent på nya produkter, starta företag och skapa arbetsplatser. Det gör vi inte genom att citera dikter, komma ihåg exakt vilken president i ordningen Paasikivi var eller dylikt. Dessa saker inte att förakta, men…

Fysiken har en enda obligatorisk kurs. Historia har fyra! Bara för att visa hur balanseringen genomförs. Horribelt. Nu anses det tydligen inte så viktigt att förstå hur en levande varelse klickar heller. I tider där Ebola dominerar världsnyheterna. Varken biologi eller geografi ska uppfattas som ett kallt utantillärande av Asiens floder eller memorerande av tippors latinska namn. Ämnena är betydligt mera av typ ”Science” än så. De gör det möjligt att förstå samband och mekanismer. De behövs för en mångsidig allmänbildning.

Dessutom kommer planerna på reduktion av kurser i bi/ge att minska behovet av behöriga lärare på fältet. Kvalitetsminskning alltså!!

En sån jävla soppa. Det finns dagar då bloggaren verkligen skulle ha lust att kasta in handduken.