Ibland stöter bloggaren på snusförnuftigheter som får adrenalinet att flöda. Ett exempel är en bild kopplad till en radiostation i landet bakom havet, 95,7 KJR. Sloganen är: Don’t underestimate the older generation. They got their education without the help of Google and Wikipedia”.

Detta är en tautologi. Ifrågavarande tjänster fanns inte då. Ingenting att yvas över. Ska en representant för den äldre generationen ha något att skryta över, skulle det i så fall vara att hen lyckats anpassa sig till sin tid, TROTS att allting var annorlunda förr!

Vi har de verktyg vi har under vår samtid. Ingenting att göra åt det. Den som kan utnyttja dessa verktyg är värd all heder. Till dagens värld hör konsten att följa med sin tid, men kanske framför allt insikten om att vi aldrig är färdigt utbildade.

När bloggaren var ung student, diskuterade de lärde om universums ålder. Mellan 10 och 40 miljarder år, var de förslag man hörde. Idag är budet 13,7 miljarder plus minus 2 %. Och hur vet bloggaren det? Genom att läsa nyheter via appar som Zite och Flipboard, nappa de rön som där nämns, gå vidare via Google och Wikipedia, möjligen ytterligare genom att via Amazon inhandla någon fördjupande ebok. I detta fall ”Our Mathematical Universe” av den svensk-amerikanska kosmologen Max Tegmark. Utan modern teknik, skulle jag ha missat det mesta!!

Det finns människor man ska låta bli att underskatta. I alla åldrar dessutom! Att skryta med brist på specifika verktyg för 40 år sedan är helt enkelt korkat! Akademisk examen eller ej!