Vandrade omkring på stan häromdagen. Hörde två unga finskspråkiga mödrar samtala. Den ena sade sig gilla kompisens fina barnvagn. Svar? Jo, barnvagnsmamman berättade att hon ett par gånger skällts ut som invandrare av ”äkta finländare”.

Bloggaren måste erkänna att han känner en viss förvåning. En samlingspartist har i vårt land ondgjort sig över att våra invandrare får hjälp av socialmyndigheterna, för att sedan köra omkring med finare barnvagnar än våra egna ”fattiga”. Än sen! Det är väl en prioritetsfråga?? När man fått sina sekiner, bestämmer man väl själv hur de används?? Somliga satsar på barnen och ser till att de har rena och trygga vagnar att rulla omkring i. Andra satsar på annat.

Barn som behandlas förståndigt och väl under sin barndom, har antagligen större förutsättningar att bli harmoniska vuxna, som i sin tur kan betala skatter. De här skatterna kanske delvis går till partistöd. Något att tänka på för en del politiker!