Bloggaren är trött på att ta bilen till jobbet. Tyvärr måste jag ofta göra det pga. transport av saker, snabba förflyttningar under dagen osv. Ska ändå försöka ta bussen eller tåget så ofta det går detta läsår.

Flytten från Helsingfors till Esbo gav mig en lite längre arbetsväg, men he he, resan går snabbare! Egna bussfiler garanterar att det rullar på också under rusningstider. När man skulle ta sig från Gamlas i norra Helsingfors in till centrum, var man tvungen att åka genom fe röda lyktornas distrikt, Tölö. Man har sagt att trafikljusen där ska gynna kommunaltrafiken och göra livet surt för bilister. Eftersom bussfilerna inte riktigt fungerar, görs livet surt för alla! Demokratiskt och bra? Bättre att åka in längs västerleden.

I Kyrkslätt och Sibbo har man klagat på trafikplaneringen. Själv är jag tillfreds med arrangemangen. Bussarna går i stort sett var tionde minut. Priset är lite högre än i zon 1, men bensin kostar också, så jag är nöjd.

Det är skönt att åka buss. Under de ca 40 minuter man spenderar på resan, hinner man anpassa sig till arbetsdagen och varva ner efter den. Det är bra!

IMG_0066-0.JPG