Nu har vi bott ca 10 veckor i Esbo. Det är märkligt hur fort man vänjer sig och identifierar sig med sin nya hemort. Här är bra att vara. Vänliga grannar, bra närbutiker och andra serviceformer, nära till resten av familjen osv.

Vi har promenerat och cyklat några varv i trakten. Flera lär det bli, för det bli, för det finns mycket att utforska. Roligt på många sätt.

Bloggaren var tidigare en inbiten helsingforsare.  Trodde inte att det skulle gå att rubba på den saken, men …

Tänker nuförtiden att det finns mönster därute. den som en aning satt sig in i antikens historia, vet att viktiga städer har sina hamnstäder som ser till att varorna kommer och går. Aten har sitt Pireus, Rom sitt Ostia och ja, Esbo sitt Helsingfors!

Nu ska bloggaren fira fredag kväll med äkta hälft på balkongen och beundra supermånen som snart är full!

 

IMG_0027.JPG