Gårdagen avslutades med god mat i krogen Pelikanen. Riktig husmanskost, men fin sådan. Sedan en promenad på Söders höjder vid Sofia kyrka.

20140718-194846-71326295.jpg

Det hela påminner lite om Sinebrychoff-parken i Hfors. Massor av unga på picnic i kvällsolen. En detalj var markant. Man såg ut att städa efter sig. Allt bars till papperskorgarna. Åtminstone medan vi tittade på. Söder är en spännande del av kungliga huvudstaden.

Efter en god natts sömn, blev det en strövardag. Lite shopping och sedan en tur med sightseeingbåt. Turistigt som bara vad, men riktigt roligt faktiskt. Vi valde turen ”Stockholm under broarna” och åkte omkring ett par timmar. Det var imponerande boendemiljöer man skymtade på Essing-holmarna och Söder. Tydligen kan man bo verkligen flott också fastän adressen inte är Strandvägen. Avrundning med lunch på Riche. Gott!

Nu efter dagens siesta, bär det av till krogen Greken i hörnet. Bra med omväxling!

Hotellet vi bor i är prima på sitt vis. Det heter Columbus, ovh hör till Best Western-kedjan. Huset är från 1700-talet och en del detaljer har bevarats fint. Vårt rum är luftigt och bra. Skulle lätt klara en familj med ett par barn. Kan rekommenderas!