Nu har vi vandrat i staden. Hotellen ska man lämna klockan 10. Nya rum får man klockan 15. Vi hade alltså många timmar att spendera innan vi kunde varva ner på rummet.

Promenad genom gamla stan och vidare till Skeppsbron. Där här Moderna museet en Nils Dardel-utställning. Intressanta konstverk. Bra utställning, men texterna var så små att de flesta besökare stod en märklig vinkel och putade med sina aktrar. Lite större font kunde man ha valt.

Och så hade vi ju vakten förstås. Man fick ta in stora väskor, men det fanns en bild på väggen som förbjöd ryggsäckar. Ändå hade många släpat in sådana. Lösning? Jo vakten kom farande och dade att väskan måste byta sida av kroppen och bäras magen. Ok! Då är den väl tekniskt sett inte en ryggsäck?

Bloggaren har en axelremsväska som brukar följa med på resor. Vakten? Jo, hon tyckte att jag bar den några centimeter för långt bakom gränsen fram/baksida. Jag måste justera läget med ca 10 cm. Funderade att skuffa den av och an en aning, när hon tittade åt mitt håll, men lät bli. Varför frustrera en medmänniska.

Vidare till Lilla Hasselbacken på mellanmål och sedan till Rosendahls trädgårdar. Slottet får vara. Äkta hälften har berättat om stroppig personal.
Omdömena på Tripadvisor är inte heller alltid nådiga. Trädgården var fin!

Nu till hotellet för en liten siesta. I kväll har frugan bokat restaurang Pelikanen.

Återkommer!