Det är evigheter sedan vi tagit Sverigebåten över till Stockholm, frugan och jag. Nu bestämde vi oss för att prova om stämningen var den samma som tidigare. Båtarna är ju de samma!

Vi köpte biljetter till Viking line och gav oss iväg. Intrycken från båten ska nu kort rapporteras.

Första intrycket är att det är gott om barn. Åtminstone hörs de! Föräldrarna är antagligen hörselskadade, eftersom de inte reagerar. Ta en koloratursopran, multiplicera hennes högsta ton med faktorn 2 och hös på något femtiotal decibel. Då vet man hur kläpparna låter när de springer omkring i en ring. Bredvid ringen sitter smått folk och spelar på morsans/farsans mobiltelefoner. Ungarna har klämt fram så mycket ljudvolym det bara är möjligt. Ett sabla liv. En kille som såg ut att jobba vid en stenkross, sade till flickvännen att det är tystare på hans jobb. Visst ska barna ha roligt, men det kunde kanske lite tonas ner! Men det blir väl lärarnas uppgift?

På kvällen åt vi gått i Food Garden. Inget problem där. Sedan ut på pubrunda. Ett sällskap bredde ut sig vid ett bord. Vi frågade försynt om grannbordet de delvis vällde över var ledigt. Uuhh sade familjeöverhuvudet och viftade med ramen som en gammal björn. Bort bort, betydde det antagligen. Vi hittade ett annat bord.

Bredvid satt ett äldre tyskt par och förundrade sig. Herrn pekade på horisonten och sade att det är fantastiskt att det bästa Europa har att erbjuda i form av konst, vetenskap och kultur, ja det står att finna i den riktningen. Trevligt! Han pekade ju på Finland!! Nåja. Det är inte så lätt att följa med väderstrecken på en gungande båt.

Nu har vi sovit en god natt och ske ge oss ut på stan. Ett litet problem med bloggarens allergier bara. Vid frukosten såg jag en medresenär peta omkring bland sillarna med smörkniven, som sedan skulle användas av andra. Sådant kan bli till stora problem för allergiker. Ofta känner man en mild irritation och klåda efter frukostarna.

Nåja! Nu ut på stan!

20140717-092400-33840036.jpg