Bloggaren har som vana att förutom resa utomlands, också besöka olika sevärdheter här i hemlandet. Igår åkte vi bland annat upp till Kangasala för att klättra upp i utsiktstornet i Vehoniemi. Där ser man ut över sjöarna Roine och Längelmävesi. Vackert.

Besöket i år hade en negativ sida. Alla svenskspråkiga texter var överstrukna med svart färg. Finska och engelska kunde man läsa.

Vi förvånar oss över galenskaper ute i världen. Strider mellan israeler och palestinier, flyktingströmmar i södra Europa osv. Samtidigt har vi detta märkliga hat här hemma. ”Jag klara mig dåligt och det är någon annans fel”. När jag diskuterat saken med folk, är kommentaren ofta att det hela är oskyldigt och harmlöst. Fasen heller. Harmlöst trodde man det vara när nationalsocilisterna satte igång med sin verksamhet också. Här hemma är det inte heller länge sedan vi hade ett blodigt inbördeskrig, fullt jämförbart med diverse äckligheter ute i världen.

Bloggaren tror att man alltid ska reagera! Äkta hälften har kontaktat turistmyndigheterna på orten. Om man inte är intresserad av ca 300 000 finlandssvenska turister och därtill ett stort antal från övriga Norden, ja då får man väl klara sig med det som blir kvar. Det är fullt möjligt att bloggaren rör sig i kustregionerna ett par år framåt. Mycket beror på hur turistmyndigheterna svarar på vårt klagomål.

Nu kan man förstås säga, att det alltid finns klantskallar i samhället. Människor som förstör och river ner det andra försöker bygga upp. Majoriteten och myndigheterna kan inte kontrollera detta. Säkert sant, men fortfarande påstår bloggaren att man bör reagera. Det gjorde man inte på kontinenten för drygt 70 år sedan!!