Så var det dags för sommarens semesterresa med familj (med äkta hälft, dotter och barnbarn). I år är det Mallorca och huvudstaden Palma som gäller.

20140624-223357-81237000.jpg

Några intryck?

Javisst! Vi firade bland annat en ”riktig” midsommar den 23/6. Andra gången vi upplever den fröjden. Har inte riktigt som naturvetare förlikat mig med tanken på att veckoslutsförskjuta midsommar. Infaller den mitt i veckan, så ok, då firar vi, tycker en gammal fysiker. Barnbarnen njöt!

Det finns vissa saker som är övervärderade i vår värld. En sådan sak är Microsofts mjukvaror, en annan är italiensk mat (hoppas Berlusconi läservdetta). Spaniens tapas-kultur är förträfflig! Likaså det grekiska köket. Pizza är snabbmat i stil med rätterna i MacDonalds. Tycker bloggaren efter några dagar i Spanien.

Läste att katolska kyrkan är i blåsväder i hela Spanien. Förvånar inte det minsta. Samma karusell som hemma. Man fokuserar på dogmer och tradition på bekostnad av människonärhet tydligen.

Intressant! Barnen lever med och observerar. Hur skall världen se ut då de blir vuxna. Den som lever får se!