20140603-100507-36307437.jpg

Så där! Nu har bloggaren flyttat. Är inte längre huvudstadsbo, bara nästan. Esbo är den nya hemstaden.

Flyttningen gick fint. Vi bestämde oss för att anlita landets äldsta flyttföretag, Victor Ek. Tre vänliga och glada killar släpade bohag med fart och fläng. Bra service. Ingenting söndrades och allt var ok. Höga poäng för VE om någon funderar på saken!!

Väl framme tog sig bloggaren en funderare på vad som konkats mellan hemmen. Möbler och utrustning av diverse slag. Men lejonparten är de enorma mängder böcker två akademiker lyckats samla på sig. Kastade närmare hälften. Ingen vill ha dem! Har frågat på antikvariat, men nej. Allt jag inte tänkte återvända till, satt löst!

I dagens värld kan jag läsa böcker digitalt. Det kräver bara någon sorts liten läsplatta eller dator. Min lilla iPad är dessutom mindre än de flesta böcker.

Visst kan man argumentera för den gammaldags boken. Men samtidigt finns det nackdelar. Att lagra information på cellulosa, kräver plats och ger massa. En allergiker håller dessutom på att kvävas av allt damm som ohjälpligen fastnar i verken.

Jag tror att nyinköpta böcker kommer att minska i framtiden. Läser jag mindre? Nej!! Kanske till och med tvärtom!