I bilen på väg till jobbet, går det bra att lyssna på radio. Hörde på nyhetssändningarna och funderade på ett och annat!

Finnair behöver en ny terminal vid flygstationen Helsingfors-Vanda. Den beräknas kosta ca 50 miljoner euro. Jaha. Bygget måste bli stort, så pengarna kanske behövs. Skolverket ska också flytta. Det beräknas kosta 40 miljoner! Va? Nästan lika mycket. Tala om Jumbojet-budget!

Samtidigt ryker igen 2 miljoner euro från skolorna. Eftisar stänger, stöd- och vikariekostnader beviljas inte. Kursutbudet minskar. Nu kan man säkert argumentera för att det rör som om separata budgeter, som inte har med varandra att göra. Men ändå! Är det här verkligen ett korrekt sätt att fördela pengarna? Är designmiljöer för tjänstemännen 20 ggr viktigare än nödtorften för våra unga?

Bloggaren frågar sig! Gör andra det?