Idag, 6/3/13, meddelar Hudvudstadsbladet om en märklig historia. En dam som fungerat som intendent för Viking Grace, får sparken, eftersom hon haft en relation till företagets vd.

Inom Viking Line är man tydligen förtegen om fallet. Inga kommentarer! Därför är det svårt att bilda sig en uppfattning om vad som egentligen ligger bakom det här.

Bloggaren förundrar sig! Kan en arbetsplatsrelation mellan vuxna verkligen här i Finland vara grund för en uppsägning? Om så är fallet, varför är det då kvinnan som sparkas?? I vår ”upplysta tidsepok!”

Är i princip inte intresserad av folks relationer i olika riktningar – sådant hör hemma inom den privata sfären för var och en av oss. Skulle ändå gärna se det här fallet utredas noggrannare! Som läget nu är, känns konkurrenten Silja Line eller flyget som ett bättre alternativ, om det gäller att ta sig till grannlandet Sverige!