Förmiddagen tillbringad i National Gallery. Man hade en specialutställning med temat ”Strange beauty”. Framför allt den tyska renässansen fanns till påseende. Samtidigt tog man upp det här med hur konst tolkades under 1800-talet bl.a. Italiensk konst var vacker och estetisk. Tysk konst däremot grotesk och ful.

Man hade inte mycket till övers för konstnärer som Cranach och Dürer. Det var tydligen till stor del den tyska prins Alberts förtjänst – han som var gifte med Victoria herself – att åsikterna mjukades upp en aning.

Bra utställning! Vi tog tid på oss och lyssnade på inspelningar om konstverken. Inte alls det bloggaren sysslar med till vardags, men märkligt intressant ändå.

Sedan promenad och butiker. Vädret stoppade en parkpromenad. I tunnelbanan reste massor med barn. De är minsann högljudda här i landet. Morsorna med för den delen.

Nu i hotellet. I kväll grekiskt tror vi.