Vi började dagen med en god frukost. Sedan in mot Piccadilly Circus. Påminde mig om att Eros faktiskt tillverkades av aluminium, vilket var mycket speciellt på den tiden. Måste googla lite om saken.

Sedan blev det shoppingrunda följd av promenad i parken och ett litet mellanmål. Äkta hälften drog vidare mot Kensington Palace. Bloggaren valde Science Museum.

Alla lågstadiekläppar söder om Newcastle var också där. Trevligt med intresse för science, men den lokala pedagogiken förundrar. Man låter gruppen slå sig ner varsomhelst. I en trappa eller tvärs över en passage mellan montrarna. Andra museibesökare får finna sig att söka alternativa rutter. Så börjar undervisningen. Med rösten i falsettväxel vrålar pedagogen ut sitt budskap. Ibland blir det en fråga. Då ska alla juvenilerna unisont svara för att bevisa att de är med. Ljudnivå för rappningen att krakelera. Vanligen är pedagogen missnöjd och kräver ny svarsomgång, som då för de unga att tredubbla ljudvolymen. De flesta av eleverna var dessutom inte helt nybörjare i skolan. Skulle gissa på ålder ca 10. Utanför stod lite äldre juveniler och rökte samt täppte till ingången. Någon pedagog försökte valhänt få dem att fimpa, men regnet släckte glöden betydligt effektivare.

En gammal gymnasielärare undrar. När ska de små lära sig varva ner, svara lugnt och använda satser med många ord? Blir inte unga som lär sig kommunicera så här i grupp, präglade av det? Finns inte risken för att de inte klara bryta mönstret? Blir en del av dem fotbollshuliganer, som ylar vidare i grupp en stor del av sitt liv? Hur är det med respekten för lärarna? Märkligt,

Eftermiddagen blev lugnare. Vi besökte Menageriet (eller heter det Orangeriet?) vid Kensington Palace. Afternoon tea med skumppa, scones och annat gott. Trevligt, det måste erkännas.

Nu till hotellet för lite vila. Sedan ut för en bit kvällsmat. Queensway nästa!

 

image

20140218-172438.jpg