Bloggaren har alltid varit måttligt intresserad av lagidrott. Måste därför erkänna att jag sällan ger mig tid att se på ishockey i TV eller andra media. Vill givetvis inte under några som helst omständigheter förringa andras intresse för sporten!

Nu har då ungdomarna i Finland slagit ärkemotståndaren Sverige med 3-2 i Malmö. Visst är det fint! Visst känner man stolthet  över Finlands duktiga lag! Ändå finns det någonting som inte riktigt stämmer här! Bloggaren tycker att det viktiga är att Finland vann, men på t.ex. FB kan man nästan ana sig till att mången ”idrottare” är gladast över att Sverige förlorade!

Man är väl idealist? Bloggaren har en gyllene bild av idrott som någonting där man lyckas med att prestera fint, övervinna alla de problem det medför att jobba sig fram till toppen, visar viljestyrka och karaktär. Det viktiga är att prestera bra, inte bara att krossa någon annan???

Vill inte att dessa tankar förtar glädjen av den äkta entusiasten. Instämmer i den rätta idrottsglädjen! Bra gjort Finland.