I söndagens (1/12/13) Helsingin Sanomat hittar man en insändare som är av ett visst intresse. Sirkka Laitinen som är doktor i konstvetenskap och lärare, påminner oss om hur man då i grundskolan minskade valbara ämnen från 20 timmar till 13. Det här slog hårt mot bland annat konst- och färdighetsämnen. Man ökade på undervisning i matematik, modersmål, historia och samhällslära.

Vilket är läget idag, knappa 10 år senare? Elevernas färdigheter i precis dessa ämnen kritiseras allmänt.

Vad lär vi oss av detta. Bloggaren vet inte riktigt. Kanske det att kunskap inte kan bultas in med mängder av obligatorisk undervisning?? Kanske också att det behövs någonting annorlunda mellan krävande teoripass??

Tar inte ställning i den ena eller andra riktningen – åtminstone inte offentligt. Insändaren väcker ändå en hel del tankar!