Åsikterna om det här med farsdagsfirandet varierar. Jag har hört sägas att det bara är en fråga om kommersialism många gånger. Kanske det. Än sedan! De som alltid spelar ut kommersialismkortet, kunde ju tänka på att köpandet ger bröd på bordet för mången medmänniska. När hjulet rullar, kommer många en bit framåt på vägen!

Farsdagen i år var prima! Barnbarnen hyllade pappa och morfar. Här är morfars presenter. Lilla S har knåpat ihop en fin ljusstake. Ett glas dekorerat med snäckor och glaspärlor. Storasyster T fixade ett fint kort som ska läsas nedifrån uppåt. Flickorna mamma var med på ett hörn och hjälpte till med en fin julkalender, som lär ha foton bakom luckorna. Prima!

20131110-205429.jpg

Bloggaren tror att dagar av den här typen kan vara mycket viktiga. Inte bara för att man köper saker. Snarare för att de ger en möjlighet att samlas och umgås lite. Blev bjuden på middag. Lade pussel och spelade Uno med T. Äkta hälften lekte med lilla S. Ibland är det tvärtom. Då är det morfar som ska leka med S.

T sjöng i kyrkokören och farsdagsmässan radierades. Det lät fint! Duktiga flickor i kören. Kanske S sjunger med om något år.

Barn bjuder ofta på överraskningar. De utvecklas så att man bara inte fattar hur det går till. De lär sig nya saker, har ett otroligt minne och tycker att så många saker är intressanta. De söker sin identitet, växlar från glädje till ilska på sekunder, blir sedan glada snabbt igen. När man sitter och pratar med dem, inser man att också ett barn kan ha mycket djupa funderingar. De ska tas på allvar! De förtjänar att få säga vad de vill och att man hör på dem. Den här saken har blivit bättre under bloggarens egna levnadstid.

Man ska förstås umgås med barnen också andra dagar än farsdag om man kan. Men dagen ger ju en extra möjlighet till det.