Kultur- och idrottsminister Paavo Arhinmäki (vänsterförbundet) har kommit med en idé. Han föreslår att vi ska bromsa hastigheten på våra nätverk i landet, för att morverka piratkopiering. Har hittills tyckt att minister Arhinmäki med sina infall ibland varit ett välkommet inslag i den stela finländska politiken, men nu blir jag ilsken!

Det här kallas stalinism i min vokabulär. Man skjuter ett par tusen oskyldiga och resonerar som så, att de verkliga bovarna (läs oliktänkarna) säkert blir rädda på kuppen!

Mycket i samhället BYGGER på snabba nätverk idag. Ska det här landet med alla sina förbud och påbud nu sträva bakåt i en tid då vi måste göra vårt bästa för att utveckla samhället i en positiv riktning. Är inte expert på dessa frågor, men skulle anta att snabba nätförbindelser MINSKAR piratkopiering pga möjligheten att använda streamade betalserviceformer som Netflix och andra, där man ser på filmer och betelar en liten summa för det. Täpp till den kanalen och se vad som händer bara!

Nu antar jag att det är förslaget är så absurt, att inte ens den mest illvillige tjänstemannen därute ka ta det på allvar. Fast man vet ju aldrig!

O tider, o seder!