20131027-082127.jpg

… och skulle knappast ha gjort det nu heller, men se barnbarnen övernattar! Då måste man hitta på något lite extra!

Har aldrig firat Halloween. Det hör så att säga inte till min uppsättning av traditioner. Men traditioner ändras förstås. Nu kommer grejer som Alla hjärtans dag (Valentindagen) och Halloween att bokstavligen spöka i traditionskalendern. Illa? Nja. Vet inte. Har aldrig varit fanatiker för det statiska.

Är gift med en folklorist. I Hufvudstadsbladet 26/10 deltog hon (CE) i en intervju om saken. Hennes arbete som folklorist brukar ibland missuppfattas. En del medborgare anser att hon försöker hålla liv i döende traditioner, andra att hon vill införa nya. En vetenskapare fungerar inte så. Folkloristen följer med och dokumenterar. Så objektivt det bara går. Som fysiker tycker jag att det är roligt att ta del av den här helt annorlunda vetenskapen.

Livet är fullt av intressanta saker. Också utanför den egna omedelbara intresesfären!