Kanske man borde tala om musikal o stället för teater. Vi såg nämligen Les Miserables! Fantastiskt bra. Sångarna klarade sig över all förväntan. Rekommenderas varmt. Musikalen är bekant för äkta hälften och bloggaren från förr. Vi har sett den i Åbo och har både CDn och DVDn hemma.

Teater är inte riktigt min konstform. Det har jag sagt tidigare i bloggen. Musikaler däremot går bra. Just nu diskuteras saken i media, eftersom flera teatrar kör den ”lättare linjen” för att locka publik. Vet inte riktigt vad man ska tycka i frågan. I teatervärlden finns ju en tradition att bygga på. Med allt vad det innebär. Ändå är det ett faktum att publiken väljer. Om traditionen inte sitter, är det väl ett tidstecken. Det hjälper inte att snobbas och förfasa sig över pöbelns dumhet, vilket bloggaren har stött nu och då. Tiderna förändras! Klassiskt TV-tittande är på tillbakagång. E-böcker i olika former tränger på. Informationssökande sker på webben i stället för att man går till biblioteket. Osv. Teatern kan inte undgå den processen.

Det kan knappast kyrkan heller!

Planen är att ikväll besöka regnbågsmässan i Johanneskyrkan. Bloggaren har berättat om den planen för några medmänniskor och bemötts av en viss förvåning. ”Är du sån?” har jag hört. Hm! Onödig fråga. Vi människor är vad vi är. Själv hör jag till heteromajoriteten, men det hindrar inte från att besöka en regnbågsmässa, arrangerad av bekanta. Är smått nyfiken på hur konceptet utfaller och genomförs.

Intressant höstlov. Det blir ett antal upplevelser! Roligt!