Våra jobb och våra utbildningar formar vår karaktär. Så är det bara. Bloggaren tycker ofta att det är roligt att höra hur människor skämtar med varandras jobb.

I TV hörde jag för en tid sedan hur musikerna i en orkester hade roligt åt varandra. En violinist sade att det inte finns några vitsar om violinister. Altviolonister däremot! Där hittar man gott om roligheter ha ha.

Hur är det med naturvetarna. På de olika British Festival of Science, har jag fått höra några prima exempel. Vi tar den här: Vad kallar man en fysiker som för det mesta räknar fel? Jo, meteorolog! Väckte munterhet och några lågmälda buanden i publiken!

En annan intressant kategori är de föresläsningar om psykologi och neurologi, bloggaren har haft äran att ta del av (vid nämnda festivaler). De här yrkesmänniskorna har roligt åt sig själva. Eller åtminstone åt sina företrädare. Med stor munterhet presenterar de några år gamla hypoteser, skrattar hjärtligt och drar sedan sina egna versioner med stort allvar!

Nu har ju meteorologi och psykologi/neurologi någonting gemensamt. De system man undersöker, jordens väderlek och levande varelsers hjärnor/nervsystem, är synnerligen komplexa och svåra att få rätsida på. Det ska en stillsam fysiker erkänna! En del av de hypoteser man ställer upp, kan säkert bli något exotiska.

Det är bra att vi fysiker är förståndiga. Vi skämtar inte med fysiken! Tur att det finns kemister att ha roligt åt….