Idag är det 39 år sedan bloggaren förlovade sig. Vi gifte oss något år senare och har klarat oss fint sedan dess. Tiden, den bara går! I kväll är planen att fira med skumppa och någonting gott!

Om bloggaren tillåts en liten tillbakablick, var det viktiga saker i livet som hände då, i medlet av 70-talet. Vi slog oss ihop, vi fick varsin studieplats, vi inledde ett liv på egna villkor. Ekonomin var skral. Vi jobbade mellan studievarven och tog minimalt med studielån.

De där tidiga åren kändes speciella. Vi klarade oss. Småningom blev det fasta jobb och lite bättre ekonomi. Vi fick vår dotter och livet gick sin gång. Det har varit fina år. Det är de åren av livet man minns med glädje! Är tacksam över den fina familjen. I dag har den utökats ytterligare.

I det dagliga jobbet som gymnasielektor ser jag dagligen unga på väg rakt in i samma livsskede. Jag brukar se på studentkullarna och undra. Hur ska det gå för dem? Ett hundratal tuffa och kunniga ungdomar ger sig ut i världen!

Det är fint att sociala media finns och att många fd elever kan följas med nu och då. Det gläder en som sett lite av livet. Må de unga få det bra, precis som deras lärare!

20130830-193858.jpg