Semesterresorna är en del av livets goda. Man ser andra kulturer, man njuter av värmen (om man inte i misstag åkt norrut) osv.

Roliga minnen har man också. Jag minns en liten harmlös historia.

Vi har alla sett horderna av asiatiska turister i gatubilden. Satt med äkta hälften på en uteservering i Palma och njöt av livet. En bil kom åkande och en sådan där elektronisk stolpe sänktes ner i marken för att släppa fram den till boendeparkeringen. Bilen åkte vidare.så kom japanerna. En klunga på ca 30 personer kanske. De plåtade och förundrade sig. Bäst det var åkte en av herrarna långsamt upp i luften. Det var stolpen som åkte upp igen och han råkade stå på den. Stort jubel i gruppen. Kamerorna klickade. Killen själv tog det med humor. Hon tom bockade lite för sin glada publik.

Turistminnen!