Bloggaren trivs med sitt jobb! Att vara fysiklektor i gymnasiet är ett spännande och omväxlande arbete. Det har många fördelar. Man jobbar självständigt. Det går bra att välja undervisningsmetoder. Arbetstiderna är vettiga. Sommarlovet är skönt (men inte så långt som folk tror – mycket går åt till att förkovra sig, läsa upp sig och dylikt). Det innebär samtidigt ett stort ansvar förstås. Sköter man jobbet dåligt, lider många av följderna. Helheten är så vi så mycket positiv.

Ett trevligt jobb har ändå sitt pris. Ingenting kommer gratis. Åratal av studier ligger bakom, vilket somliga förståsiggåpåare tenderar att glömma.

I dagens värld finns en tendens att hoppa över studier och ge sig ut på arbetsmarknaden så fort som möjligt. Bloggaren kan förstå saken, men skulle ofta avråda från att vara alltför ivrig att tjäna pengar – speciellt om det finns fallenhet och intresse för studier. Den som saknar utbildning, saknar också en hel del möjligheter att kontrollera sin tillvaro i framtiden.

Varför nu detta inlägg? Jo terminsstarten närmar sig och tankarna går till eleverna. Många av de  nybakade studenterna på våren, har lyckats få riktigt fina studieplatser. Nu ska vi sätta igång med att preppa nästa årskull! Roligt!