Vi börjar med slutet av dag 2. Båttur i hamnområdet. En mycket intressant timme trots högljudda ortsbor,som gjorde det svårt att följa med guidningen. Somliga damers röster och ljudvolymer får en att hoppas att de inte väljer lärarbanan.

Vi fick oss en dos av stadens historia. Mångt har man ett hum om, men nog kom det upp nya detaljer också lärde mig att begreppet bluetooth bokstavligen fått namn efter Harald Blåtand och att den kungen finns i statyform i Sverige nånstans. Han lär hålla en mobiltelefon i ena tassen och en laptop i andra. Fint! Såpass mycket modern konst kan bloggaren förstå!

Idag tog vi tåget till Roskilde. Främsta målen var katedralen, där bland annat Blåtanden är begraven, samt museet med vikingaskeppen. Suveränt. Mycket bra resmål. Rekommenderas. Bloggaren låter sig glatt ledas runt av äkta hälften, som kan det här med kulturhistoria – pro gradu om medeltida altarskåp och doktorsavhandling i folkloristik. Bloggaren svansar efter och lär sig. Mycket bra.

Sedan god mat på krogen Rådhuskällaren. Hem till Köpenhamn igen. Dåsigt i tåget. Risk för att hamna i Eskilstuna! Det gick bra igen.

Kvällarna har vi strövat och sedan gått till Tivoli. Folkvimmel och hygglig mat. Skönt.

Vi har löst in varsitt Köpenhamnkort, vilket det lönar sig att göra. Vi kom tom. in på diverse mål i Roskilde med korten, för att inte nämna båtturen, bussar, metro och Tivoli. Bra deal! Nu lite vila. Sedan ut igen.

20130717-164230.jpg

20130717-164159.jpg

20130717-164210.jpg

20130717-164127.jpg

20130717-164645.jpg