Bloggaren har fått frågan varför Finland inte duger som semestermål för familjen?

Visst duger Finland. Varje sommar gör vi en del småturer i landets södra delar eller en bit norrut. Grekland (eller något annat land vid Medelhavet) är ändå ett måste i praktiken. Som Europa-medborgare har bloggaren bara anammat romarnas tanke på Mare Nostrum, vårt hav!

Den europeiska kulturen har sina rötter i de regionerna. Bloggaren vill själv uppleva miljön tillsammans med äkta hälft, men det är också mycket viktigt för barnbarnen att se världen. De reagerar olika. Den äldre flickan T är social och nyfiken på människor. Om ett gäng barn leker, går hon glatt med i leken en stund, även om hon inte begriper vad som sägs. Barn kommer över sådant! Hon har kommit bra överens med barn i Grekland, Turkiet, Cypern och Spanien. Yngre flickan S är inte (ännu?) lika ivrig, men tycker att andra saker är spännande. Saker man kanske inte upplever hemma. Båda gillar att man berättar om de kulturer vi besöker, de lokala myterna och legenderna, den mörka natthimlen med sina stjärnor osv. Varje dag är ett äventyr! För alla! Sevärdheter, nya matupplevelser, simmande i en verkligt varm och skön miljö, positiva människor som förstår sig på alla åldrar, sköna avslappningar med böcker och filmer (barnen har utrustning) i värmen….

Barnen måste få se att det finns annat än Finland. De vuxna kan gärna påminnas om det de med. Bloggaren känner ingen lust att åka långt bort i världen (skulle gärna se Japan och några städer i USA). Medelhavet räcker gott. Dessutom är Europa såpass litet, att resan till Grekland inte är mycket längre än en tripp till Lappland!

En gång per år måste åtminstone bloggaren gå på Medelhavets strand! Jag tror att resten av familjen i stort sett känner lika!

20130714-101411.jpg

20130714-101548.jpg

20130714-101738.jpg