Bloggaren läste Zite på sin iPad och stötte på följande!

Inlägget kan alltså läsas i tidningen The Atlantic. Här hissas vårt lilla land till skyarna! Det är ju trevligt. Bloggaren ska inte gå igenom artikelns innehåll. Intressant läsning dock!

En rolig detalj är att man tycker om våra babyboxar, den där papplådan våra unga sover i de första månaderna av sitt liv. Andra saker som förundrar amerikanerna är vårt välfärdssamhälle, där ingen i princip behöver vara så fattig att läkarvård är omöjligt, skolning skulle förvägras en och annat trist. Bra så!

Samtidigt minns bloggaren en konversation med en grekisk-amerikansk mormor, som efter 45 år i USA besökte hemlandet och Skiathos. Vi vaktade barnbarn tillsammans och snackade lite.

”Jasså – du är från Finland!” sade hon. ”Där har jag varit! På kryssning! Nja – kanske var det Polen? Nej – det måste ha varit Finland! Stockholm ligger ju inte i Polen, eller hur?”.

Kanske ska man inte göra sig konstig över sådant. Jag brukar leka med en app på paddan, som testar min kunskap om var de amerikanska delstaterna ska pricka in på kartan. Jag har blivit riktigt bra på det där. Senast placerade jag inte bara Texas rätt, utan 5 andra också. Suck!