Journalisten Christoffer Grön har tagit tjuren vid hornen och kavat vandrat in på nattklubben Soho på bangatan i Helsingfors. Där har det enligt rykten förekommit öppen prostitution (på offentlig plats således). Myndigheterna har undersökt och inte funnit någonting i den vägen! Rapporten kan läsas här.

Jag kommer inte i detta inlägg att diskutera prostitutionens varande eller icke varande. Den frågan är på tok för stor och invecklad. I stället finns det några mera begränsade saker att fundera på.

En är flödet av kommentarer efter inlägget på Yles sidor. En del av kommentatorerna verkar naiva i hög grad! Bloggaren blir med tiden allt mer övertygad om att anonyma kommentarer inte borde godkännas i medievärlden. Vi gör det inte i skolan heller! Ska man komma fram med en åsikt (och det får man gärna göra), då ska det ske under eget namn. Det blir alla gånger ärligare då.

Den andra saken som förundrar, är att journalisten på rappet lyckades få klart för sig att här säljs det sextjänster, medan myndigheterna inte lyckats med samma trick. Hur fasen kontrollerar våra myndigheter dylikt? Skicka man dit en tjänsteman, som ser så uppenbart revisoraktig ut, att verksamheten automatiskt faller in på sparlågeväxel. Ringer man på förhand för att presentera sig och komma överens om en lämplig tidpunkt, t.ex. klockan 10 på förmiddagen? Kan det vara så (hemska tanke) att verksamheten är känd, men mörkas! Om den gör det, vill man ju gärna veta varför!

Den här rapporten väcker många frågor! Intressant!