Bloggaren lyssnar gärna på radio. Tillsammans med äkta hälften avnjuter vi ofta fina läckerbitar till ett glas vin/öl med radion påslagen. Program (i svenska Yle i Finland) som ”Min musik” är trevliga att lyssna på. Sedan  har vi förstås klassiker som ”Gåvan i toner”, ”Cafe’ Continental” och ”Kaffekvarnen”. Den sistnämnda tutar ut musik från äldre tider. Intressant i sig!

Den där äldre musiken fascinerar. Bloggaren har t.ex. aldrig lärt sig höra skilja på Harry Brandelius och Zarah Leander! De här artisterna är förstås exempel på den lättare musikgenren, men det finns märkligheter annanstans också. En sådan är att gamla tiders inspelningar med kvinnliga operaartister. Damerna låter påfallande lika. Så här. Vet inte om det här beror på den dåtida inspelningstekniken, eller om de verkligen lät väldigt lika. Så vi så får de äldre inspelningarna med damerna mig att tänka på gårdskarlsgummans röst på 1960-talet när hon jagade ungarna ut ur källaren på Kantelevägen 15 under 1960-talens vilda år!

En artist kan ändå inte slås! Någonsin! Det är Jussi Björling. Oberoende av skraltig teknik, rasp och knaster, slår geniet igenom. Här tar vi ett exempel, midsommaren till ära. Den sitter bra!