Som naturvetare anser bloggaren givetvis att evolutionen är ett faktum. Ingen kreationism här inte!  Tror inte heller att evolutionen som idé på något sätt skulle minska ”andligheten” i vår värld! Absurt.

Detaljerna är ändå långt ifrån klara för mig. Är ju inte biolog bevars, utan bara fysiker. Vilken är mekanismen bakom evolutionen? Vilka faktorer påverkar den osv. Kanske finns det de som vet. Bloggaren spekulerar.

En förvånansvärt vanligt åsikt idag, är att åtminstone människans evolution har nått sitt slutmål. Vi är så att säga färdigutvecklade! Vackra, starka och kloka! Hm! Om nu evolutionen sker, kan vi väl knappast undgå att dras med i strömmen nu heller. Hur ser vi t i framtiden då? Det finns spekulationer. Här är en! Kanske går det så! Kanske inte!

Min gymnasiekollega i biologi får ibland in lustiga provsvar. En ung kille lär en gång ha översatt Darwins princip med ”survival of the fittest” med ”de fittigaste överlever”. Nåjo! Lite lustigt uttryckt kanske, men det ligger säkert någonting i det. De framfusigaste samlarna, jägarna och krigarna hade säkert en överlevnadsstrategi på handen. Gäller detta ännu?

I morse var bloggaren på sensibiliseringsinjektion. Man får en spruta mot björkpollen under en längre tid. Detta ska minska intensiteten i de allergiska reaktioner man får när björken blommar. Under sommarmånaderna hade sensibiliseringsutrymmena flyttat till en annan avdelning. Minuset var givetvis att könummer inte delades ut. Rena vilda västern alltså. Aggressiva människor som ”ska till jobbet” pressade sig framåt i kön. På väg ut såg bloggaren ett par av dem i godan ro njuta av en kopp kaffe. Skyndsamt? Nej minsann.  Men i vaciineringskön råder principen ”undan ur vägen klåpare, här kommer JAG”.

Är den här strategin en som gynnar evolutionen. Bloggaren vet inte. Den saken är säkert svår att analysera, men… Ett är säkert! Skulle jag idag vara en ung singel, skulle det här beteendet definitivt vara repellerande! Aldrig i livet skulle jag villa ha en sådan levnadspartner och mor till eventuella barn! En viss mänsklighet och empati för andra är mycket sexigare! Bara så att ni vet ni era f…a kilare!