Den frågan har jag fått mera än en gång. Måste vi bege oss bort från jordens yta ut i det okända? Bloggaren tror att svaret är ja.

Den enkla förklaringen är att vi utforskar. Våra förfäder vandrade för miljoner år sedan ut ur Afrika och spred sig över jordklotet. Nu har vi erövrat jordens yta. Havsbotten och rymden är nästa steg. Bara för att de är där.

Dessutom har vi mycket att hämta därute. Solens energi kan samlas in betydligt effektivare där en här nere under vår stormiga och molniga atmosfär. Andra himlakroppar har naturresurser att bjuda, när reserverna på jorden tryter osv. Kanske kan vi en vacker dag bosätta oss på en annan planets yta. Kanske kan vi en avlägsen framtid konstruera nya strukturer att bo på. Jättelika ringar runt solen t.ex.

Låter som science fiction? Javisst! Men det skulle dagens teknologi göra för en förfader för 50 år sedan också.

Många människor tyder sig till status quo. Varför inte leva som vi gör just nu i framtiden också. Delvis därför att jorden inte tål det. Till och med ett stilla miljömedvetet levande tär på resurserna. Vi måste söka nya vägar samtidigt som vi lever förståndigt. Rymden är en del av den ekvationen. Vi är skyldiga våra efterkommande att jobba med detta.

Ut i rymden bara!