Idag var det Tekniska museet vid Gammelstadsforsen som gällde. Fröken T, snart 7 år gammal och morfar, redan 57 år gammal, beslöt sig denna småregniga fredag att besöka stället, på T:s uttryckliga önskan.

Det var roligt. Allting kollades i minsta detalj. En del av de äldre telefonapparaterna med sifferval på snurrskiva, förundrade stort. Man fick använda några av dem och se hur den gamla telefonväxeln av relätyp brakade fram nummervalet. I ett stort växelrum, måste ljudnivån ha varit dom då lågstadiet äter spenatplättar..

Vi hittade också en hiss, vars motormekanism kunde startas och studeras. Den måste ju provas flera gånger.

Sedan kom vi till spelhallen. Med gamla Sega-spelkonsoler och annat roligt. Det var spännande. T skulle kanske inte riktigt ha klarat körkortet ännu, men undan gick det.

Minns hur farsan brukade tala om det ”manliga tekniska”. Han borde ha fått se den här unga damen i farten. Allting intresserade. Det var svårt att slita sig från videon som visade hur en stock i ett modernt datorstyrt sågverk förvandlades till plankor som sedan automatisk skannades av en laser, sorterades och skickades vidare.

Livet i vardagen kan bli ett äventyr.

Fin dag.