Det finns saker som förundrar! En av dessa är utvecklingen av det politiska klimatet i Ungern. Man vill inte att det ungerska språket ska vara besläktat med lantis-språket finska. Senast jag kollade var väl lingvistik och historia vetenskaper! Till och med den mest lata av mina elever torde veta att vetenskap inte kan tyckas fram! Saker och ting är som de är. Man måste visst vara politisk fanatiker och nationalist för att missa den detaljen! Sådana individer har vi sett tidigare, bland annat i Tyskland i medlet av förra århundradet!

En annan intressant sak är Timo Soinis (ordförande för Sannfinländarna) deltagande i den parisiska protestmatchen mot homosexuella och samkönade äktenskap. I nyhetssändningarna motiverade han saken med att det traditionella tvåkönade äktenskapet måste försvaras! Otroligt! Man behöver väl inte försvara det som är i väl tilltagen majoritet! Ingenting hotar tvåkönade äktenskap, utom möjligen begreppet äktenskap i sig! Andra samlevnadsformer kan kanske bli aktuella. Till partiets ideal hör också EU-fientlighet och givetvis ”finskhet” i alla dess former. Ungerns inställning till Finland är intressant i det sammanhanget. Hur många andra nationer skulle bokstavligen uppfatta ett isolerat Finland som kusinerna från vischan??

Dumheten i samhället märks också bland dem som gömmer sig bakom anonymitetens mantel. Anonymt näthat och hotelser är en del av vår vardag. Bloggaren ställer likhetstecken mellan anonymitet och feghet! Har man en åsikt, kan den väl presenteras offentligt.

Idag, onsdagen den 29 maj, kommer en demonstration mot näthat att äga rum i Helsingfors. Bloggaren ska försöka vara där!