En av våra politiker, Mikael Jungner, har blivit åthutad för att ha spelat Clash of Clans i riksdagens plenisal. Hemska saker! På det sättet kan ju de beslut man fattar bli ännu märkligare än vad som vanligen är fallet.

Spelens värld är märklig. Speciellt finns det ett spel som får bloggaren att höja ögonbrynet en aning.

Det är fråga om ett spel där man idealiserar våld. Spelarna ställer en grupp krigare mot varandra och bestämmer hur de ska bete sig på slagfältet. Inga fredliga och samhällsnyttiga filosofer där inte. Blod och våld!

Det är si som så med demokratin i spelet. Krigarna har väldigt olika värde. En del av dem är vanliga knegare, medan andra har stort samhälleligt värde och bör försvaras till allt pris. Då får man se til att de vanliga knegarna offras på löpande band. Ingen samhällelig rättvisa där minsann.

Det värsta är att spelet binder spelarna i timtal. I stället för att umgås med människor socialt, göra sitt arbete, läsa läxor osv, sitter de där och tänker på spelet.

Usch. Sådant borde absolut förbjudas! Speciellt i skolor! Inte sant?

Aj jo! Jag glömde nämna vad spelet heter. Det kallas visst schack.