Diskussionen om hatinlägg på nätet tar fart. Igår torsdagen 26/4/13 hörde man om saken i tv-programmet Spotlight i FST 5. Intressant inlägg! Det är otroligt vad somliga slänger omkring på webben.

Är det här teknikens fel? Nej! Mobbning fanns minsann tidigare också. Hot och våld likaså. Det har bloggaren erfarenhet av. Saken uppmärksammmas på ett annat sätt nu.

Är bloggaren själv en näthatare! Tror inte att den definitionen gäller! Möjligen en nätföraktare dock! Vad betyder det?

Jag föraktar den som inte vågar försvara sina åsikter offentligt! Små själar som ser en möjlighet att gömma sig bakom anonymitetens mantel och klämma fram sina fega budskap om hat, hot om våld och annat skit. Stig fram i rampljuset och diskutera om du törs.

En annan grupp som bloggaren känner ett visst förakt för är de som har en stark åsikt, men inte ställer upp för debatt. I kyrkan t.ex. uttalar sig ofta de liberala teologerna om sina ställningstaganden. De konservativa vill inte ställa upp för diskussion, intervjuer osv. Varför det? Räcker det att predika för de redan övertygade i slutna rum? Varför hör man inte kvinnoprästmottagre och vigselvägrare (samkönade äktenskap, skilsmässor i bagaget …) ställa upp för att berätta åsikter. Då kunde man argumentera.

Fram för en öppen debatt, där många tar del och gör det under sitt eget namn.