Vi har alla våra åsikter om det ena och det andra. Så är det och så ska det vara! Vi har också rätt att uttrycka våra åsikter och förvänta oss en viss respekt när vi gör det, åtminstone så länge åsikterna och de handlingar de leder till ligger inom anständighetens gränser.

Bloggaren har alltid blivit förbannad när någon försöker pålägga sina medmänniskor åsikter och värderingar. Det här kan ske på olika sätt. Man kanske utgår från att andra tänker som man själv och talar därefter. Man förväntar sig kanske stöd då beslut ska göras. Det här slår ofta fel. Många kunde försöka lära sig att lyssna i stället för att bara föra låda.

För några dagar sedan råkade bloggaren ut för en direkt personlig kränkning. Jag blev i Facebook inplockad i en intressegrupp mot samkönade äktenskap. Fy sjutton! Inplockaren är blockerad och gruppen blev snabbt och lustigt av med en medlem. Måste tydligen gå igenom säkerhetsinställningarna och se om det går att undvika liknande idiotier i framtiden!

Det finns risker med saker som dessa. Vet alla fb-användare hur man går ur en grupp t.ex.? Är stora intressegrupper ihopkrafsade på lösa grunder.

Missförstå mig inte. Jag gnäller inte på sociala media och annat modernt. Det får andra sköta om. Ändå finns det saker man tydligen måste se upp med.

Kanske borde man starta en fb-grupp om oetiskt beteende i sociala media??