Bloggaren har idag 2 gånger blivit idiotförklarad. Ena gången i bussen och andra gången i HRTs servicepunkt (Helsingfors RegionTrafik). Orsak: busskortet fungerade inte. Visst finns det passagerare som inte kan använda kortet, men bloggaren har lyckats göra så snabbt och klanderfritt i många år. Inte idag!

Det känns så lagom roligt få spydiska kommentarer av en till staden inflyttad skogsmedborgare tidigt på morgonen och sedan bli tvungen att en gång till försvara sig inför en genomsur tjänsteman, som inte en enda gång vågar sig på ögonkontakt med kunden.

Jag vill inte maffas med någon. Alla jobb som sköts bra är värdfulla. Nyckeluttrycket är sköts bra!!

Nå, kortet är nu bytt och fungerar igen. Kanske klarar man sig något år utan att bli mollad av servicepersonalen vid HRT.

Bloggaren är i princip inte för en alltför hög grad av privatisering. Det finns dagar då man kunde tänka annorlunda. Idag är en sådan dag!