dog12

Våren är kommen! Fint! Snön smälter och värmen börjar försiktigt krypa fram. Annat kryper också fram!

Hundägare är såvitt bloggaren förstår, tvungna att städa upp efter sina hundar. Det var bättre några år, men nu ser det ut att bli värre på nytt. Massor av hundskit i terrängen! För den som ska ta sig fram i sörjan, gäller det verkligen att se sig för. Lekande barn är en annan historia! Ska man verkligen bli tvungen att hela tiden följa med deras förehavanden, så att de inte släpar hem mängder av bioavfall! Otäckt!

Hur reagerar man på det här? Det varierar. Jag har hört folk på fullt allvar planera att gå lös på hundarna. Korv preparerad med glasbitar eller råttgift har nämnts på busshållplatser och i spårvagnarna. Fy sjutton! Det här är inte hundarnas problem! Det är enfaldiga hundägare vi måste komma åt. Inte med råttgift förstås, utan på andra sätt.

Hur?

Bloggaren vet inte! Är till sinnet en fredlig person. Våld vill jag inte förespråka. Jag hörde ett alternativ på busshållplatsen. En äldre dam föreslog (fritt översatt från finskan): ”Kanske borde vi som inte äger hundar utrusta oss med den behövliga städutrustningen, plastpåsar, små spadar och handskar. Sedan kunde man städa upp, följa hundägaren hem och lämpa produkterna genom postluckan.”

Hm! Låter nog lite drastiskt det med, men…

Hundägare! Ta ditt ansvar! Skärp dig!